Peikkometsä toivottaa kaikki lapset ja lapsenmieliset tervetulleeksi pajupeikkojen maailmaan. Satumetsässä voit pelata peikkopalloa, pujahtaa peikkopolulle, puhallella saippuakuplia, ratsastaa pajunorsulla tai vain istuskella ja nauttia satumetsän tunnelmasta.

Tervetuloa!

 

Peikkometsän historiaa

Ensimmäinen Peikkometsä rakennettiin aikaisemman myymälän puutarhaan Vantaalle vuonna 2007 isännän inspiraatiosta. Lapsuuden kuvat Peikkometsästä Järvenpäässä heräsivät henkiin nostalgisesti ja hieman ehkä pelon sekaisin tuntein. Lapsena siella vieraillessa olimme olleet niin pieniä, että mieleen tuli vain hataria mielikuvia kävelevistä peikoista hämyisessä metsässä. Omasta peikkometsästä halusimme luoda iloisen ja hieman ehkä huomoristisenkin. Halusimme lasten lisäksi myös aikuistenkin viihtyvän siellä. Pihapiiriin rakentui pikkuhiljaa peikkojen asuntoja ja peikot suunniteltiin itse.  Peikkojen valmiit piirrustukset lähetettiin Puolaan ja upeat peikot saapuivat Koiramäelle kesän kynnyksellä. Peikkometsänäyttely jatkui heinäkuusta syyskuuhun. Talven tullen lähes kaikki peikot olivat saaneet uudet kodit ja he muuttivat talven viettoon.

Peikkoja asusteli Koiramäellä tämänkin jälkeen, mutta uudelleen ne ilmestyivät näyttelyksi muuttopuuhineen kesällä 2010. Tällöin suunniteltiin jo muuttoa Tuusulaan ja peikkometsä tulisi myös siirtymään sinne.

Nyt Peikkometsä on muuttanut Tuusulaan Koiramäelle pysyvästi. Takapihan upeat kuuset antoivat inspiraation uudesta pysyvästä Peikkometsästä. Vuodenaikojen mukaan metsän asukkaiden puuhat ja kokoonpano hieman vaihtelee. Tänä kesänä valmistui Peikkometsän ensimmäinen osa ja ensi keväänä peikkojen valtakuntaa laajennetaan.

 Tervetuloa Peikkometsään!



Peikkosaappaat.

 Kaarlo Kuplan luona voi puhallella saippuakuplia.

 Marja Mansikka asustelee aiva Kuplan naapurissa.

 Marja Mansikan lemmikki kilppari.

 Siilimuorin pyykkitupa.

 Pöllöt pitävä järjestystä yllä.

 Eläinten kahvilassa voit tavata oikeat oravat.