Vihdoin kevät on koittanut, lumet sulaneet ja remontti käynnistynyt toden teolla. Ensimmäisenä remonttikohteenamme on päärakennus. Päärakennukseen tulevat siirtymään sisustusmyymälä sekä kahvila. Kahvila sijoittuu alakertaan ja kahvilasta tulee johtamaan ovi puutarhaterassille,  jossa ainakin kesäiseen aikaan voi nautiskella kahvit ja lämpimäiset suuren saksanpähkinäpuun katveessa. Yläkerrasta tulee kokonaisuudessaa ullakkopuoti. Talon päästä johtavat rappuset ullakolle, jossa myymälän raameiksi jäävät alkuperäiset upeat patinoituneet hirsirakenteet ja kattoa komistavat päreet.

Tarkoituksenamme on saada talovanhus kukoistamaan mahdollisimman  vähäisillä muutoksilla. Arvostamme vanhaa ja alkuperäistä, joten suunnittelemme remontin pitkälti siltä pohjalta. Ullakolla puramme 1970-luvulla rakenetut ullakkohuoneet pois ja korjaamme siltä osin katon. Ullakkohuoneen kohdalta katto on vuotanut ja lahottanut joitain kattoparruja. Päätyportaat tullaan rakentamaan leveämmiksi palomääräysten täyttämiseksi. Katolla levinuunin piippu tullaan muuraamaan uudestaan haurastuneelta osin ja talon ulkomaalausprojekti tullaan käynnistämään pikapuolin. Tämä pieni mukava projekti onkin kaavailtu minun harteille, joten ei ole pelkoa etteikö olisi mitään tekemistä lähiaikoina. Talon väriä pohdimme kuumeisesti ja kuvailemme lähiseutujen punakattoisia puurakennuksia sekä tutkailemme netissä punakattoisten kartanoiden seinien värityksiä. Mielikuvia jo on mutta täysin yhteisymmärrykseen emme ole vielä päässeet. 

Huhtikuun aikana tähän mennessä tapahtunut:

Ullakkohuoneiden seinien ja kattojen purku, tavaranlajittelua ja 4pakettiautollista tavaraa kaatopaikalle, navetan ylisten siivoaminen ja säilytettävien tavaroiden siirto ylisille ja ylisten varastoon, rakennustelineiden kasaus takaseinälle.

 

Remonttimiehet palaavat kahvitauolta.

 

 Ullakkonäkymää ennen seinien purkua.

 

Ullakkoportaiden levennys.

 

 Piippu, joka ei johtanut mihinkään purettuna.

 

Ylisten varastotilaa.

 

Vanhoja löytöjä.