Entiseltä talonisännältä saimme käsiimme upean kuvan pihapiiristä arviolta 1950-luvulta. Kaikki kuvassa olevat rakennukset ovat olemassa edelleenkin lukuunottamatta kaivoa keskellä pihaa. Kuvassa puusto on vielä nuorta ja kuusiaita vielä matalaa. Vanha palvaamo, aitat sekä takatalli eivät ole kuvaan mahtuneet. Lentokentästä ja teollisuusalueesta ei ole vielä tietoakaan kuvanottohetkellä. Navetan takana käyskentelee lehmiä ja takapihalla oleva lampi on vielä täynnä vettä. Jusslan teollisuusalueen rakentaminen laski pohjavesiä ja samalla myös lammen vesi katosi. Tarkoituksemme on jossain vaiheessa herättää lampi uudelleen henkiin.

Kuvassa oikealla oleva matala rakennus on vanha kievari, joka siis toimi kievarina nykyisellä paikallaan jo 1700-luvulla. Kievariin rakentuvat ryhmä-, kurssi- ja juhlatilat. Kokoontumislupaa olemme hakeneet 75 hengelle. Vaalea talo keskellä on tilan uudempi päärakennus 1800-luvulta. Päärakennukseen tulevat sisustusmyymälä ja kahvila. Talon taakse upeaan puutarhaan rakentuu kahvilaterassi ja sen taakse kuusikkoon muuttaa Peikkometsä pysyvälle paikalleen. Peikkometsästä tulee kulku kanilaan/vaunuvajaan (takatalli siirretään).

Vasemmassa laidassa ylin rakennus on vanha sauna, johon on suunnitteilla saunapuoti. Vasemmassa laidassa oleva tallirakennus muuntuu puutarhamyymäläksi ja vanhaan navettaan tulee oma verstas, pajunliotushuone sekä ylisille juhla- ja kokoontumistilaa.

Paljon puuhaa siis riittää ennen kuin pajutila on valmis kokonaisuudessaan. Kaikki ei toki vielä avajaisiin valmistu, mutta pikkuhiljaa sitten rakentamista jatketaan. Ensi viikolla kaivuri aloittaa parkkipaikasta, tällähetkellä parhaillaan kunnostetaan päärakennuksen lahonneita hirsiä ja navetan vanhaa lattiaa piikataan auki. Avajaisia toivottavasti vietetään maalis-huhtikuun vaihteessa 2011.